För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Takskiffer på fasad

Takskiffer på fasad
Nordskiffer AB lanserar ny metod för montering av takskiffer som fasadbeklädnad.

 
 

Skifferplattorna monteras med stormkrok utan att man behöver ta hål i plattan.

   

  

 

 

 

Den nya metoden för montering av skifferplattor på fasad innebär att man inte behöver göra hål i plattan.
I stället hängs skifferplattorna i underkant på en rostfri stormkrok som spikats i råspont, läkt eller i fasadsystem av metall. Enligt Nordskiffer medför det ett montage som är går snabbare och dessutom är säkrare.
Monteringen med stormkrok gör det även lättare att byta ut en skadad platta. Man böjer helt enkelt upp krokens ände och drar ut plattan och ersätter den med en ny.


För utsatta fasader
Takskiffer har traditionellt använts som fasadtäckning på särskilt utsatta fasader exempelvis på norrsidor vid hav. Från företaget påpekar man att takskiffer på fasad är ett underhållsfritt, färgbeständigt, ekologiskt, ekonomiskt och hållbart naturmaterial.

Olika färger ger varierad fasad
Skifferplattor finns i olika strukturer och olika färger, exempelvis svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor. Stormkrokarna av rostfritt stål kan levereras i svart eller silverfärgade.

Radhusområde i Maria Park i Helsingborg. Husen byggs av Peab på uppdrag av HSB och är ritade av Wingårdh arkitekter i Göteborg. Här har takskiffer i färgerna svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor spikats med rostfri krok i dubbeltäckning på fasad.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.