Nyheter

Takskiffer på fasad

Takskiffer på fasad
Nordskiffer AB lanserar ny metod för montering av takskiffer som fasadbeklädnad.

 
 

Skifferplattorna monteras med stormkrok utan att man behöver ta hål i plattan.

   

  

 

 

 

Den nya metoden för montering av skifferplattor på fasad innebär att man inte behöver göra hål i plattan.
I stället hängs skifferplattorna i underkant på en rostfri stormkrok som spikats i råspont, läkt eller i fasadsystem av metall. Enligt Nordskiffer medför det ett montage som är går snabbare och dessutom är säkrare.
Monteringen med stormkrok gör det även lättare att byta ut en skadad platta. Man böjer helt enkelt upp krokens ände och drar ut plattan och ersätter den med en ny.


För utsatta fasader
Takskiffer har traditionellt använts som fasadtäckning på särskilt utsatta fasader exempelvis på norrsidor vid hav. Från företaget påpekar man att takskiffer på fasad är ett underhållsfritt, färgbeständigt, ekologiskt, ekonomiskt och hållbart naturmaterial.

Olika färger ger varierad fasad
Skifferplattor finns i olika strukturer och olika färger, exempelvis svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor. Stormkrokarna av rostfritt stål kan levereras i svart eller silverfärgade.

Radhusområde i Maria Park i Helsingborg. Husen byggs av Peab på uppdrag av HSB och är ritade av Wingårdh arkitekter i Göteborg. Här har takskiffer i färgerna svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor spikats med rostfri krok i dubbeltäckning på fasad.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.