Nyheter

Takskiffer på fasad

Takskiffer på fasad
2008-05-08
Nordskiffer AB lanserar ny metod för montering av takskiffer som fasadbeklädnad.

 
 

Skifferplattorna monteras med stormkrok utan att man behöver ta hål i plattan.

   

  

 

 

 

Den nya metoden för montering av skifferplattor på fasad innebär att man inte behöver göra hål i plattan.
I stället hängs skifferplattorna i underkant på en rostfri stormkrok som spikats i råspont, läkt eller i fasadsystem av metall. Enligt Nordskiffer medför det ett montage som är går snabbare och dessutom är säkrare.
Monteringen med stormkrok gör det även lättare att byta ut en skadad platta. Man böjer helt enkelt upp krokens ände och drar ut plattan och ersätter den med en ny.


För utsatta fasader
Takskiffer har traditionellt använts som fasadtäckning på särskilt utsatta fasader exempelvis på norrsidor vid hav. Från företaget påpekar man att takskiffer på fasad är ett underhållsfritt, färgbeständigt, ekologiskt, ekonomiskt och hållbart naturmaterial.

Olika färger ger varierad fasad
Skifferplattor finns i olika strukturer och olika färger, exempelvis svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor. Stormkrokarna av rostfritt stål kan levereras i svart eller silverfärgade.

Radhusområde i Maria Park i Helsingborg. Husen byggs av Peab på uppdrag av HSB och är ritade av Wingårdh arkitekter i Göteborg. Här har takskiffer i färgerna svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor spikats med rostfri krok i dubbeltäckning på fasad.

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.