Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Takskiffer på fasad

Takskiffer på fasad
Nordskiffer AB lanserar ny metod för montering av takskiffer som fasadbeklädnad.

 
 

Skifferplattorna monteras med stormkrok utan att man behöver ta hål i plattan.

   

  

 

 

 

Den nya metoden för montering av skifferplattor på fasad innebär att man inte behöver göra hål i plattan.
I stället hängs skifferplattorna i underkant på en rostfri stormkrok som spikats i råspont, läkt eller i fasadsystem av metall. Enligt Nordskiffer medför det ett montage som är går snabbare och dessutom är säkrare.
Monteringen med stormkrok gör det även lättare att byta ut en skadad platta. Man böjer helt enkelt upp krokens ände och drar ut plattan och ersätter den med en ny.


För utsatta fasader
Takskiffer har traditionellt använts som fasadtäckning på särskilt utsatta fasader exempelvis på norrsidor vid hav. Från företaget påpekar man att takskiffer på fasad är ett underhållsfritt, färgbeständigt, ekologiskt, ekonomiskt och hållbart naturmaterial.

Olika färger ger varierad fasad
Skifferplattor finns i olika strukturer och olika färger, exempelvis svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor. Stormkrokarna av rostfritt stål kan levereras i svart eller silverfärgade.

Radhusområde i Maria Park i Helsingborg. Husen byggs av Peab på uppdrag av HSB och är ritade av Wingårdh arkitekter i Göteborg. Här har takskiffer i färgerna svart, grönt, grågrönt, brunt och multicolor spikats med rostfri krok i dubbeltäckning på fasad.

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.