Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Takpannor med ny infästning

Takpannor med ny infästning
Monier Roofings klassiska taktegel Vittinge har fått en ny starkare infästning som även spar tid vid läggning av takpannorna.

Vittinge taktegel är ett tvåkupigt klassiskt taktegel, som tidigare fästes med traditionell U-krok i ovankant av tegelpannan men som fått en starkare ny infästning. Det nya underspännet ger en snabbare läggningstid än med tidigare traditionell infästning. Enligt uppgift från företaget sparas ungefär 40% av läggningstiden.

Det nya underspännet ger även en starkare infästning och fäster dessutom indirekt takpannan som ligger under. Den nya infästningen är 2,8 gånger starkare än infästning med U-krok.

Vittinge klassiskt taktegel levereras i obehandlad tegelröd kulör/yta.

Vittinge taktegel, mått
Total längd: 420 mm.
Bredd: 266 mm.
Täckande längd: 375 mm.
Byggbredd: 240 mm.
Bygghöjd 60 mm.
Vikt ca: 2,7 kg/st. 6 st/bunt.
Antal/pall: 288 st.
Åtgång: 11 st/m².

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.