Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Takpannor med ny infästning

Takpannor med ny infästning
Monier Roofings klassiska taktegel Vittinge har fått en ny starkare infästning som även spar tid vid läggning av takpannorna.

Vittinge taktegel är ett tvåkupigt klassiskt taktegel, som tidigare fästes med traditionell U-krok i ovankant av tegelpannan men som fått en starkare ny infästning. Det nya underspännet ger en snabbare läggningstid än med tidigare traditionell infästning. Enligt uppgift från företaget sparas ungefär 40% av läggningstiden.

Det nya underspännet ger även en starkare infästning och fäster dessutom indirekt takpannan som ligger under. Den nya infästningen är 2,8 gånger starkare än infästning med U-krok.

Vittinge klassiskt taktegel levereras i obehandlad tegelröd kulör/yta.

Vittinge taktegel, mått
Total längd: 420 mm.
Bredd: 266 mm.
Täckande längd: 375 mm.
Byggbredd: 240 mm.
Bygghöjd 60 mm.
Vikt ca: 2,7 kg/st. 6 st/bunt.
Antal/pall: 288 st.
Åtgång: 11 st/m².

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.