Nyheter

Takpannor med ny infästning

Takpannor med ny infästning
2016-08-22
Monier Roofings klassiska taktegel Vittinge har fått en ny starkare infästning som även spar tid vid läggning av takpannorna.

Vittinge taktegel är ett tvåkupigt klassiskt taktegel, som tidigare fästes med traditionell U-krok i ovankant av tegelpannan men som fått en starkare ny infästning. Det nya underspännet ger en snabbare läggningstid än med tidigare traditionell infästning. Enligt uppgift från företaget sparas ungefär 40% av läggningstiden.

Det nya underspännet ger även en starkare infästning och fäster dessutom indirekt takpannan som ligger under. Den nya infästningen är 2,8 gånger starkare än infästning med U-krok.

Vittinge klassiskt taktegel levereras i obehandlad tegelröd kulör/yta.

Vittinge taktegel, mått
Total längd: 420 mm.
Bredd: 266 mm.
Täckande längd: 375 mm.
Byggbredd: 240 mm.
Bygghöjd 60 mm.
Vikt ca: 2,7 kg/st. 6 st/bunt.
Antal/pall: 288 st.
Åtgång: 11 st/m².

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.