Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller
I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.

Solvej är en 2-kupig solcellspanna utformad för att vara estetiskt tilltalande samtidigt som den har en hög verkningsgrad och ger maximal kylning av solcellen. Takpannans integrerade monokristallina solceller ger en kapacitet på upp till 160 W per kvadratmeter (14,5 W per panna).

Takpannan bygger på företagets storsäljare Mjöbäck Blank med en s k Skandiaform vilket gör det möjligt att använda takpannan på de flesta befintliga tak med betongpannor. Mjöbäck Blank kan användas som komplement på ytor där det inte finns behov eller möjlighet att ha solceller.

Takpannan är enkel att montera på samma sätt som en vanlig betongpanna och påverkar inte tätskiktet. Den kan kombineras med teknik från ledande branschföretag och kan anslutas till batteri för energilagring eller bil- och båtladdare.

Takpannan finns i svart, tegelröd, mörkgrå och ljusgrå kulör med svart solcell.

Solvej levereras i fyra olika baspaket, men för att få optimal effekt kan Solvej även designas utifrån specifikt tak.

S:t Eriks Solkollen går det att beräkna fastighetens möjligheter för solenergi utifrån takets storlek och position.

Skriven av Anna Göth

Solvej Solcellspanna, svart
Solvej Solcellspanna, svart
Solvej Solcellspanna, ljusgrå, tegelröd, mörkgrå
Solvej Solcellspanna, ljusgrå, tegelröd, mörkgrå

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.