• Nyheter
  • Takarmatur med känslig rörelsevakt

Nyheter

Takarmatur med känslig rörelsevakt

Takarmatur med känslig rörelsevakt
2010-10-08
Från Karl H Ström kommer en ny takarmatur med känslig IR-sensor som ska göra den lämplig för montering både ute och inne.

   
 

DL 850 är en sensorarmatur för inom- och utomhusmontering i tak. Sensorn har en bevakningsvinkel på 360 grader och når 6 meter.

  

DL 850 är en ny sensorarmatur för takmontage. Enligt leverantören har armaturen en högkänslig IR-sensor som gör att den kan användas överallt både inom- och utomhus, exempelvis i carportar, entréer, toaletter, vindsförråd eller källare.

Två ljuskällor garanterar ljus

Armaturens sensor ska känna av rörelser i alla riktingar och har en räckvidd på sex meter. Ljuskällor är två kompaktlysrör på 9 watt med elektroniska don. Det gör att man alltid har ljus även om en av ljuskällorna skulle slockna. Både efterlystid och skymningsrelä är inställbara.
Armaturen har både stomme och kupa av polykarbonat.

 

 

 

Nyheter

Bländningsfri belysning

Greenled har nyligen lanserat ett sortiment av inomhusarmaturer, Phi Vision, Phi Linear och Phi Modul, utrustade med mikroprismor som ger en jämn belysning med låga bländningsvärden, även i längsgående riktning.

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.