Nyheter

Sverige starkast i Norden

Sverige starkast i Norden
Sverige väntas nu få Nordens starkaste tillväxt och bästa utveckling för husbyggandet, visar Industrifaktas Nordenrapport.

Industrifaktas senaste konjunkturrapport för de nordiska länderna visar att Sveriges tillväxt i år procentuellt sett väntas bli den starkaste jämfört med övriga Norden. Finland och Sverige beräknas få en årlig tillväxt på omkring 3 procent 2011-2012. Samtidigt beräknas BNP-ökningen i Danmark och Norge bli cirka 2 procent per år.

Svenska husbyggandet ökar mest
Total husbyggnad väntas i Sverige växa med i genomsnitt 12 procent per år 2010-2012, vilket i jämförelse med övriga Norden är den mest positiva utvecklingen. I Danmark spås en årlig minskning med 3 procent under perioden.

Norge och Finland beräknas få en årlig ökning av det samlade husbyggandet på 3-5 procent.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.