Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Svårt att rekrytera ledningspersonal

Nyheter

Svårt att rekrytera ledningspersonal

Svårt att rekrytera ledningspersonal
Det är svårt att rekrytera utbildad ledningspersonal inom byggsektorn, visar intervjuer av Industrifakta.

Det är svårt att hitta rätt utbildad personal när det gäller administrativa funktioner eller ledningspersonal, visar Industrifaktas löpande intervjuer med paneler med teknikföretag på byggmarknaden. Samtidigt finns det många företag som genomgår en generationsväxling, vilket innebär att ägare, eller beslutsfattande personer högt upp i organisationen försvinner.

Turbulens i mindre företag
För mindre företag och familjeföretag kan ett sådant skifte i företaget innebära stora svårigheter. Enligt Industrifakta kommer man med stor säkerhet att inom de närmaste fem åren uppleva en hel del turbulens i form av nedläggningar, sammanslagningar och uppköp när det gäller mindre hantverks-, installations- och teknikföretag i byggbranschen.

Enklare rekrytera installatörer
Däremot visar sig svårigheten att rekrytera montörer och installatörer ha minskat under det senaste årets lågkonjunktur. Det är en situation som speglar avmattningen på byggmarknaden.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.