• Nyheter
  • Svårigheter med rekrytering kan bromsa bygginvesteringar

Nyheter

Svårigheter med rekrytering kan bromsa bygginvesteringar

Svårigheter med rekrytering kan bromsa bygginvesteringar
Svårigheter att rekrytera nyckelpersoner till installations- och konsultbranscherna riskerar att bromsa bygginvesteringar.

Den slutsatsen drar analysföretaget Industrifakta i samband med att man sammanställer svaren i höstens konjunkturenkäter med olika teknikintensiva branscher i byggsektorn. Gemensamt för många underentreprenörer, konsulter och teknikleverantörer i våra paneler är att de har stora svårigheter att hitta rätt utbildad personal, säger Jens Linderoth på Industrifakta.

Kompetensbrist upplevs av många företag som det största hotet mot den egna verksamheten och möjligheten att expandera. I genomsnitt är det 85 procent av de intervjuade företagen som har svårigheter att hitta rätt typ av personal. Inom flera teknikbranscher är det inte på hantverkssidan som de största bristerna finns. Istället är det bristen på ledningspersonal och projektledare som den senaste tiden har ökat dramatiskt.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta
Industrifatkta
Industrifatkta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.