• Nyheter
  • Svagt positivt hos installatörerna

Nyheter

Svagt positivt hos installatörerna

Svagt positivt hos installatörerna
Industrifakta har nyligen presenterat höstens rapporter för installationsbranscherna.

Konjunkturläget visar sig vara relativt positivt, med en prognos som visar en total årlig volymökning för el-, VVS-och kylinstallationer på 3-4 procent i år och nästa år. Den totala installationsvolymen förväntas öka med ca 4 procent i år och ca 3 procent 2016. VVS-sektorn väntas, med en femprocentig tillväxt i år, utvecklas mest positivt bland de jämförda branscherna. Bostadsbyggandet är drivande för alla installationsbranscher, medan flera av branscherna tyngs av en svag utveckling för industrins maskininvesteringar.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta
Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.