• Nyheter
  • Svagt positivt hos installatörerna

Nyheter

Svagt positivt hos installatörerna

Svagt positivt hos installatörerna
Industrifakta har nyligen presenterat höstens rapporter för installationsbranscherna.

Konjunkturläget visar sig vara relativt positivt, med en prognos som visar en total årlig volymökning för el-, VVS-och kylinstallationer på 3-4 procent i år och nästa år. Den totala installationsvolymen förväntas öka med ca 4 procent i år och ca 3 procent 2016. VVS-sektorn väntas, med en femprocentig tillväxt i år, utvecklas mest positivt bland de jämförda branscherna. Bostadsbyggandet är drivande för alla installationsbranscher, medan flera av branscherna tyngs av en svag utveckling för industrins maskininvesteringar.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta
Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.