Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Svagt kapacitetsutnyttjande får industrins byggande att halta

Nyheter

Svagt kapacitetsutnyttjande får industrins byggande att halta

Parkeringshus. Foto: Harald Holm
Medan både bostads- och lokalbyggandet går på högvarv, fortsätter industrins husbyggande att gå kräftgång.

Analysföretaget Industrifakta visar i sin kommande konjunkturrapport att takten för det första halvårets påbörjade industribyggande indikerar en minskning för helåret 2016 jämfört med 2015.

Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta kommenterar utvecklingen. ”De senaste fem åren har byggvolymen inom industri och tillverkning hållit sig relativt oförändrad. Om vi ser till kapacitetsutnyttjandet i industrin, så har det egentligen inte förändrats så mycket sedan 2010. Vi ligger på en lägre nivå idag än vi gjorde innan finanskrisen och det är klart att det påverkar behovet av nya industrilokaler”.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.