• Nyheter
  • Svagare tillväxt för underhåll i större fastighetsbolag

Nyheter

Svagare tillväxt för underhåll i större fastighetsbolag

INGEN BILD
Enligt Industrifaktas panel med 100 större bostadsbolag och fastighetsägare, väntas underhållsvolymen växa med endast någon procent i år och nästa år.

Ökningen väntas bli större hos de allmännyttiga bostadsbolagen jämfört med privata fastighetsbolag. Medan de privata fastighetsbolagen till största delen kommer att rikta in sig på fördjupat underhåll kommer de allmännyttiga bolagen även genomföra en hel del genomgripande ombyggnader i fastigheter från perioden 1960-1975.

Stambyten och energieffektivisering prioriteras
Ett särskilt prioriterat område hos de kommunägda bolagen är stambyte i hus från 1950-talet. Hos de privata fastighetsägarna prioriteras särskilt energieffektiviserande åtgärder.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.