Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Svagare tillväxt för husbyggnad och underhåll i år

Nyheter

Svagare tillväxt för husbyggnad och underhåll i år

INGEN BILD
Industrifaktas konjunkturbevakning visar på relativt stark tillväxt 2010. Det här årets tillväxt spås däremot bli betydligt svagare.

Det påbörjade husbyggandet och de löpande byggnadsunderhållet uppgick totalt till cirka 305 miljarder under förra året enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning Marknadstrender Bygg. Utfallet innebär en ökning med knappt 15 procent jämfört med 2009.

Svagare treårsperiod väntar
Den starka utvecklingen 2010 väntas innebära en avsevärt svagare tillväxt 2011 enligt Industrifakta. Under perioden 2011-2013 spås den årliga tillväxten bli cirka 3 procent. Utvecklingen är splittrad mellan sektorerna. Medan bostadsbyggandet ser ut att fortsätta växa utvecklas troligen de offentliga investeringarna negativt.

Länk: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.