Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Svaga signaler i Konjunkturinstitutets rapport

Nyheter

Svaga signaler i Konjunkturinstitutets rapport

Svaga signaler i Konjunkturinstitutets rapport
Ekonomin utvecklades svagare än väntat i slutet av 2008, rapporterar Industrifakta från presskonferens av Konjunkturinstitutet.

I Industrifaktas månadsindikatorer presenteras löpande aktuella signaler i svensk ekonomi och för bygg- och fastighetsmarknaden. Baserat på en presskonferens den 29 januari där Konjunkturinstitutet kommenterade läget i den svenska ekonomin noteras följande slutsatser:
– Den globala ekonomin utvecklades svagare än väntat i slutet av 2008.
– Ett kraftigt fall för varuexporten fjärde kvartalet 2008 innebär att man nu ligger på 2004 års nivå.
– Mycket tyder på att BNP föll mer än vad KI förutspått under fjärde kvartalet 2008.
– Nedgången i BNP väntas bli mindre under första kvartalet i år jämfört med fjärde kvartalet 2008.
– Sysselsättningen föll något mer än väntat under slutet av 2008.


*Inklusive heltidsstuderande som söker arbete.  **Konjunkturinstitutet,
under revidering. Baserat på aktuella prognoser från banker, organisationer
och andra prognosinstitut.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadssignaler.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.