• Nyheter
  • Svag utveckling för offentligt husbyggande

Nyheter

Svag utveckling för offentligt husbyggande

INGEN BILD
Förra året ökade det offentliga husbyggandet med över 10 procent. I år tyder utvecklingen hittills på att volymen kan komma att minska.

Under första halvåret påbörjades ny- och ombyggnadsprojekt till ett värde av cirka 19 miljarder kronor. Om takten i byggandet fortsätter under andra halvåret kan årets nivå hamna 5 procent under fjolårets. Det finns en möjlighet att vissa offentliga husbyggnadsprojekt skjuts fram till valåret 2010, vilket skulle innebära att offentligt husbyggande utvecklas svagt även under nästa år.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.