Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Svag ökning för faktorprisindex

INGEN BILD
Stigande priser på byggmaterial gör att byggkostnaderna för flerbostadshus ökar, visar SCB:s faktorprisindex.

SCB:s faktorprisindex för flerbostadshus har ökat med 0,9 procent på årsbasis i oktober. Den främsta anledningen till ökningen ligger i stigande priser på byggmaterial. Faktorprisindex för flerbostadshus avser den totala byggkostnaden och inbegriper både entreprenörens som byggherrens kostnader. I faktorprisindex ingår bland annat byggmaterial, löner och byggherrekostnader.

Elmateriel ökar mest

Under det senaste året har byggvarupriserna ökat med totalt 1,8 procent. Starkast ökning redovisas för elmateriel med cirka 9 procent följt av vitvaror med cirka 6,5 procent. Den kraftigaste minskningen redovisas för armeringsstål med drygt 13 procents nedgång.

 


Källa
: Industrifaktas konjunkturrapport Marknadstrender Bygg

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.