Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Svag ökning av husbyggnadsvolymen under första kvartalet

Nyheter

Svag ökning av husbyggnadsvolymen under första kvartalet

Svag ökning av husbyggnadsvolymen under första kvartalet
Enligt analysföretaget Industrifaktas kommande konjunkturrapport, ökade de samlade husbyggnadsinvesteringarna inom bostäder och lokaler med knappt 5 procent under första kvartalet i år.

Ökningen med knappt 5 procent under första kvartalet i år är jämfört med samma kvartal förra året. Medan det privata och offentliga lokalbyggandet föll tillbaka med ca 10 procent, fortsatte nybyggandet av bostäder att öka kraftigt. Enligt Industrifakta steg de totala husbyggnadsinvesteringarna med hela 25 procent 2016 mätt i påbörjade investeringar. I år räknar företaget med att tillväxten planar ut kring förra årets nivå. Industrifakta släpper sin nästa konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, i slutet av juni.

Källa: Industrifakta AB

Svag ökning av husbyggnadsvolymen under första kvartalet
Svag ökning av husbyggnadsvolymen under första kvartalet

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.