Nyheter

Styr värmepumpen med pekskärm

Styr värmepumpen med pekskärm
Jeff Electronics lanserar en ny styrdator för värmepumpar i småhus och andra mindre byggnader. För att ge en tillförlitlig och användarvänlig styrning har den försetts med pekskärm.

  
 

Jeff Electronics nya styrdator för värmepumpar, CCV Pro, är särskilt utvecklad för att vara användarvänlig. Därför har den fått en pekskärm där värmen enkelt ska kunna styras via tydliga dialogfunktioner.

Styrdatorn CCV Pro är avsedd för värmepumpar i småhus eller andra mindre byggnader. Den kan användas för nya värmepumpar, men även som ersättning när styrsystemet i en äldre värmepump behöver bytas ut. Produkten är utvecklad med tanke på energieffektivisering och driftsäkerhet. Dessutom för att vara så användarvänlig som möjligt.
– Vid utvecklingen har vi haft fokus på användarvänlighet och det här är Sveriges första styrdator med pekskärm. Men samtidigt är tekniken bakom skärmen beprövad, eftersom den bygger på tidigare styrningar som sitter i värmepumpar från Thermia, säger Jan Lindberg, som är marknadsansvarig på Jeff Electronics AB.

Pekskärm med enkla dialoger

Pekskärmen har måtten 60 gånger 110 millimeter och är försedd med ett tydligt användargränssnitt. Bland annat har det stora ikoner och enkla dialoger. För varje dialog finns även en hjälpfunktion som öppnas när man pekar på ett frågetecken. Skärmen kan levereras för att monteras integrerat eller i ett separat styrskåp.

Kommunicerar med andra system

Styrdatorn kan kommunicera med andra system genom protokollet Modbus. Via en extern dator går det att läsa och skriva information till och från styrdatorn. Den kan även kopplas till en webbserver för fjärrstyrning.

Olika systemlösningar möjliga

Styrdatorn kan konfigureras för olika systemlösningar. Det kan exempelvis vara hur rör och ventiler är sammankopplade i värmesystemet. Dessutom kan man för den valda systemlösningen konfigurera antal kompressorer, steg i elpanna eller extra shuntgrupp.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.