Nyheter

Styr värmepumpen med pekskärm

Styr värmepumpen med pekskärm
Jeff Electronics lanserar en ny styrdator för värmepumpar i småhus och andra mindre byggnader. För att ge en tillförlitlig och användarvänlig styrning har den försetts med pekskärm.

  
 

Jeff Electronics nya styrdator för värmepumpar, CCV Pro, är särskilt utvecklad för att vara användarvänlig. Därför har den fått en pekskärm där värmen enkelt ska kunna styras via tydliga dialogfunktioner.

Styrdatorn CCV Pro är avsedd för värmepumpar i småhus eller andra mindre byggnader. Den kan användas för nya värmepumpar, men även som ersättning när styrsystemet i en äldre värmepump behöver bytas ut. Produkten är utvecklad med tanke på energieffektivisering och driftsäkerhet. Dessutom för att vara så användarvänlig som möjligt.
– Vid utvecklingen har vi haft fokus på användarvänlighet och det här är Sveriges första styrdator med pekskärm. Men samtidigt är tekniken bakom skärmen beprövad, eftersom den bygger på tidigare styrningar som sitter i värmepumpar från Thermia, säger Jan Lindberg, som är marknadsansvarig på Jeff Electronics AB.

Pekskärm med enkla dialoger

Pekskärmen har måtten 60 gånger 110 millimeter och är försedd med ett tydligt användargränssnitt. Bland annat har det stora ikoner och enkla dialoger. För varje dialog finns även en hjälpfunktion som öppnas när man pekar på ett frågetecken. Skärmen kan levereras för att monteras integrerat eller i ett separat styrskåp.

Kommunicerar med andra system

Styrdatorn kan kommunicera med andra system genom protokollet Modbus. Via en extern dator går det att läsa och skriva information till och från styrdatorn. Den kan även kopplas till en webbserver för fjärrstyrning.

Olika systemlösningar möjliga

Styrdatorn kan konfigureras för olika systemlösningar. Det kan exempelvis vara hur rör och ventiler är sammankopplade i värmesystemet. Dessutom kan man för den valda systemlösningen konfigurera antal kompressorer, steg i elpanna eller extra shuntgrupp.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.