Nyheter

Styr golvvärmen med app

Styr golvvärmen med app
RAYCHEM SENZ WIFI är en golvvärmetermostat som bidrar till hög komfort, låga energikostnader och kan styras via en app.

nVent RAYCHEM SENZ WIFI är en programmerbar termostat med swipe- och touchskärm som kan distansstyras med WIFI via en app i mobiltelefonen eller i surfplattan, som kan användas i system med elektrisk golvvärme. Den kombinerar användarvänlighet med flexibel design och bidrar till maximal komfort från golvvärmesystemet. Med appen kan man bl a ändra önskad temperatur, ändra driftläge, sänka temperaturen vid semester, justera veckoprogram och övervaka energikonsumtion, som kan kontrolleras på vecko-, månads- eller årsbasis.

Appen har även funktioner för zonstyrning. Upp till 32 SENZ WIFI-termostater i olika zoner kan styras av en och samma app och zonerna kan justeras individuellt, t ex helt stängas av. Man kan också själv namnge zonerna. Appen har tre förprogrammerade och redigerbara lägen/veckoprogram.

RAYCHEM SENZ WIFI beräknar när uppvärmningen ska starta för att uppnå önskad temperatur. Den anpassar sig till omgivningen och till golvkonstruktionen och känner av om ett fönster är öppet: Om rumstemperaturen faller snabbt, kallar RAYCHEM SENZ WIFI inte på värme omedelbart. Först efter en viss tid börjar termostaten reglera igen.

Termostaten har fyra reglerlägen; enbart golvgivare, enbart rumsgivare, rumsgivare med golvgivare som temperaturbegränsare, regulator (ingen givare ansluten)

Teknisk specifikation
Utgångsrelä:  Max 13 A
Anslutningsspänning:  230 VAC
Golvgivarvärde:  12 kΩ
Temperaturområde, golv- och rumsgivare:  +5 till 40 °C
Noggrannhet, golvgivare/rumsgivare:  +/- 0,2 °C i området 0 °C till 40 °C
Skyddsklass:  IP21 (En packningssats finns som tillbehör för att uppnå IP44)
Godkännanden / certifieringar:  VDE / CE
Mått (bredd x höjd x djup):  Design: 85,5 x 84,3 x 20/41,9 mm
Strömställarsystem:  87 x 87 x 20,6/42,7 mm

RAYCHEM SENZ WIFI är kompatibel med alla T2 och RAYCHEM golvvärmekablar och golvvärmemattor och är kompatibel med golvgivare för 2 kΩ, 10 kΩ, 12 kΩ, 15 kΩ, 33 kΩ och 100 kΩ.

nVent lämnar 12 års garanti, men om termostaten monteras av en certifierad PRO-installatör lämnas 20 års garanti.

Skriven av Harald Holm

Svart eller vitt utförande
Svart eller vitt utförande
Termostat, givare och front
Termostat, givare och front
20 års garanti
20 års garanti

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.