• Nyheter
  • Strömtång klassificerad för CAT III/ 1500 V

Nyheter

Strömtång klassificerad för CAT III/ 1500 V

Strömtång klassificerad för CAT III/ 1500 V
Strömtången Fluke 393 FC är först ut med att uppfylla den senaste säkerhetsstandarden IEC/EN 61010-2-032:2019 CAT III / 1500 V och standard för solcellsmoduler (IEC 61730-1).

Strömtången är utformad för att på ett säkert sätt mäta spänning, ström och DC-effekt, samt logga data. Den är anpassad för arbete i högspänningsmiljöer med likström, som till exempel vid solcellsanläggningar, vindkraftsanläggningar, eljärnvägar och datacenter. Fluke 393 FC kan mäta upp till 1 500 V likspänning, upp till 1 000 V växelspänning och upp till 999,9 A lik- eller växelström. 

Fluke 393 FC har en smal tång för bättre åtkomst till kablar på svåråtkomliga ställen och med den inkluderade flexibla iFlex-strömproben kan exakta mätningar enkelt göras på anslutning till kablar i trånga utrymmen. Displayen är tvåradig och kan samtidigt visa mätdata från olika parametrar.

Strömtången har en ljudpolaritetsindikator för att förhindra oavsiktliga feldragningar och som en anpassning till arbete i miljöer med dålig sikt och mycket buller är den utrustad med visuell displayvisning av kontinuitet med grönt ljus. Strömtången har en robust konstruktion och är IP54-klassificerad, den är anpassad för arbete utomhus och tål att utsättas för väta och damm.

Med hjälp av programvaran Fluke Connect-system kan loggning och rapportering av testresultat ske trådlöst till mobil enhet och data kan delas i realtid via till exempel video eller e-post. 

Skriven av Jenny Öhlund

Strömtång klassificerad för CAT III/ 1500 V
Strömtång klassificerad för CAT III/ 1500 V

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!