• Nyheter
  • Strömställare för tuffa miljöer

Nyheter

Strömställare för tuffa miljöer

Strömställare för tuffa miljöer
2008-11-06
Schneider Electric har utvecklat en halogenfri plast som ska ge strömställarna i serien Eljo Aqua Stark ökad motståndskraft mot kemikalier och brand.

      
 

Strömställare och uttag i produktserien Eljo Aqua Stark har fått en ny plastsammansättning som ger bättre motståndskraft mot brand och kemikalier.

 

Med den nyutvecklade plasten har serien fått högre motståndskraft mot ammoniak och vegetabiliska oljor. Något som är särskilt viktigt i lantbruksmiljöer och storkök.
Serien har även fått en högre brandklassning och uppfyller brandsäkerhetskrav från Lantbrukets brandskyddskommitté och Länsförsäkringar.


Plast som självslocknar

Ett konkret exempel på den ökade motståndskraften mot brand är att en strömställare som fattar eld slocknar inom 30 sekunder. Dessutom brinner inte plast som smält, och kan därmed inte sprida branden.
Den halogenfria plasten har även en annan fördel jämfört med, exempelvis, PVC. Vid brand läcker den inte klor, som tillsamans med vatten kan bilda frätande saltsyra.

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.