Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Strömställare för tuffa miljöer

Nyheter

Strömställare för tuffa miljöer

Strömställare för tuffa miljöer
2008-11-06
Schneider Electric har utvecklat en halogenfri plast som ska ge strömställarna i serien Eljo Aqua Stark ökad motståndskraft mot kemikalier och brand.

      
 

Strömställare och uttag i produktserien Eljo Aqua Stark har fått en ny plastsammansättning som ger bättre motståndskraft mot brand och kemikalier.

 

Med den nyutvecklade plasten har serien fått högre motståndskraft mot ammoniak och vegetabiliska oljor. Något som är särskilt viktigt i lantbruksmiljöer och storkök.
Serien har även fått en högre brandklassning och uppfyller brandsäkerhetskrav från Lantbrukets brandskyddskommitté och Länsförsäkringar.


Plast som självslocknar

Ett konkret exempel på den ökade motståndskraften mot brand är att en strömställare som fattar eld slocknar inom 30 sekunder. Dessutom brinner inte plast som smält, och kan därmed inte sprida branden.
Den halogenfria plasten har även en annan fördel jämfört med, exempelvis, PVC. Vid brand läcker den inte klor, som tillsamans med vatten kan bilda frätande saltsyra.

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.