• Nyheter
  • Strömställare för tuffa miljöer

Nyheter

Strömställare för tuffa miljöer

Strömställare för tuffa miljöer
2008-11-06
Schneider Electric har utvecklat en halogenfri plast som ska ge strömställarna i serien Eljo Aqua Stark ökad motståndskraft mot kemikalier och brand.

      
 

Strömställare och uttag i produktserien Eljo Aqua Stark har fått en ny plastsammansättning som ger bättre motståndskraft mot brand och kemikalier.

 

Med den nyutvecklade plasten har serien fått högre motståndskraft mot ammoniak och vegetabiliska oljor. Något som är särskilt viktigt i lantbruksmiljöer och storkök.
Serien har även fått en högre brandklassning och uppfyller brandsäkerhetskrav från Lantbrukets brandskyddskommitté och Länsförsäkringar.


Plast som självslocknar

Ett konkret exempel på den ökade motståndskraften mot brand är att en strömställare som fattar eld slocknar inom 30 sekunder. Dessutom brinner inte plast som smält, och kan därmed inte sprida branden.
Den halogenfria plasten har även en annan fördel jämfört med, exempelvis, PVC. Vid brand läcker den inte klor, som tillsamans med vatten kan bilda frätande saltsyra.

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.