Nyheter

Strömbrytarserie med extra allt

Strömbrytarserie med extra allt
2011-02-03
Schneider Electric har utvecklat en ny serie strömbrytare som ska svara mot ökade krav. Det gäller exempelvis design, snabbare installation och ökad möjlighet till kombinerade montage.

    
 
 

Under våren lanserar Schneider Electric den nya apparatserien Exxact. Serien ska möta efterfrågan på flexibel installation, funktionalitet och design. På sikt ska serien ersätta nuvarande Trend.

  

Exxact är en ny apparatserie som utvecklats för att ge fler möjligheter med samma plattform och större valfrihet i designen. Man kan använda samma insats för både utanpåliggande och infälld montering för IP20. Genom att lägga till en tätningssats eller IP44-dosa kan man även konvertera delarna till IP44.

Kombineras med nätverksanslutning

Med den nya aparatserien kan man koppla samman ett antal uttag för både el, tele, tv och data. Det är även möjligt att koppla samman energi- och komfortstyrning med installationerna.

Flexibel design

I apparatserien ingår mer än 250 funktioner, insatser, färger och material att välja bland. På så vis ska man få stora möjligheter att anpassa utseendet till övrig inredning.

 

 

 

Nyheter

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.

Panel skapad av gran och polymerer

2019-05-17
Skivor

WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Hållbart fallskydd av kork

Hållbart fallskydd av kork

Corkeen Play är en ny fallskyddsbeläggning från Nordic Surface som är baserad på kork från korkekar och som är naturligt fri från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen.

Friskluftsventil med bullerdämpning

Friskluftsventil med bullerdämpning

Trafikverket behövde en bullerdämpande friskluftventil med hög ljudreduktion och tillräckligt högt flöde när de bullerskyddar bostäder i närheten av bland annat järnvägar. HIAK fick uppdraget att utveckla denna ljuddämpande ventil som nu finns på marknaden.

Flexibel Lekplatslösning

Flexibel Lekplatslösning

CADO har utvecklat en ny typ av lekplatslösning som gör det enkelt att förändra lekplatser och idrottsplatser i takt med att behovet i området förändras. Systemet, vid namn Click & Play, gör det enkelt att byta ut ett lekredskap till ett nytt som förankras i befintligt fundament och underlag. Det gamla lekredskapet kan i sin tur användas på ett annat område.