Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Strålkastare med dioder spar energi

Nyheter

Strålkastare med dioder spar energi

Strålkastare med dioder spar energi
2012-03-06
Från Karl H Ström kommer en diodstrålkastare som ger motsvarande ljusmängd som en halogenstrålkastare. Men med en femtedel så stor energianvändning.

      
  
  

Strålkastaren Xled Home 1 SL är försedd med lysdioder som har effekten 14,8 watt. Enligt leverantören ska den ge ett ljus som motsvarar en halogenstrålkastare på cirka 120 watt. Det innebär en energibesparing på över 85 procent.

Kontrollerar temperaturen
Armaturen är försedd med aktiv temperaturkontroll som ser till att drifttemperaturen inte blir för hög i strålkastaren. Led-ljuskällan uppges också ha betydligt längre livslängd än halogenstavar och får därmed lägre underhållskostnad. Strålkastaren finns i vitt, svart och silver, med eller utan rörelsevakt.

 

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.