• Nyheter
  • Strålkastare med dioder spar energi

Nyheter

Strålkastare med dioder spar energi

Strålkastare med dioder spar energi
2012-03-06
Från Karl H Ström kommer en diodstrålkastare som ger motsvarande ljusmängd som en halogenstrålkastare. Men med en femtedel så stor energianvändning.

      
  
  

Strålkastaren Xled Home 1 SL är försedd med lysdioder som har effekten 14,8 watt. Enligt leverantören ska den ge ett ljus som motsvarar en halogenstrålkastare på cirka 120 watt. Det innebär en energibesparing på över 85 procent.

Kontrollerar temperaturen
Armaturen är försedd med aktiv temperaturkontroll som ser till att drifttemperaturen inte blir för hög i strålkastaren. Led-ljuskällan uppges också ha betydligt längre livslängd än halogenstavar och får därmed lägre underhållskostnad. Strålkastaren finns i vitt, svart och silver, med eller utan rörelsevakt.

 

 

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.