Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stort intresse för individuell mätning av energiförbrukning

Nyheter

Stort intresse för individuell mätning av energiförbrukning

INGEN BILD
Hushållens intresse för individuell mätning av bostadens energiförbrukning är stort, visar en studie av Industrifakta.

Intresset för individuell mätning av värme och vatten i bostaden för att få lägre boendekostnad är högt bland 1 000 intervjuade hushåll. Detta visar Industrifaktas senaste studie om boendevärderingar. Störst intresse visar hushåll som idag bor i villa och är van vid denna uppdelning, men acceptansen är även mycket stor bland hushåll i hyresrätt.

Lägre intresse hos yngre hushåll
Det är intressant att notera det stora intresset hos boende i hyresrätt med tanke på att de flesta idag får driftkostnaden inräknad i hyran. Intresset verkar också öka ju större hushållet är. De yngsta hushållen i undersökningen visade den lägsta acceptansen för individuell mätning. Intervjuer med byggherrar tyder samtidigt på att individuell mätning troligen kommer att bli standard i all nyproduktion.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/boendevarderingar_2008.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.