• Nyheter
  • Större rum med högreflekterande färg

Nyheter

Större rum med högreflekterande färg

Större rum med högreflekterande färg
Nordsjö lanserar en väggfärg som ska reflektera ljuset avsevärt bättre än traditionell väggfärg. Därmed ska ett rum kunna upplevas betydligt större.

     
 

Light & Space är en helmatt väggfärg som ska reflektera ljus upp till 40 procent mer än traditionell väggfärg.

  

Väggfärgen Light & Space ska reflektera upp till 40 procent mer ljus än en vanlig väggfärg. Enligt leverantören Nordsjö ske det ge en upplevelse av ett större rum. Man ska även kunna dra ner på belysningen utan att rummet känns mörkare.

Miljömärkt färg

Väggfärgen är helmatt och avsedd för målning inomhus på puts, betong, lättbetong, glasfiberväv och olika slags byggplattor. Färgen kan brytas i tolv olika kulörer. Den är även miljömärkt med Svanen och EU-blomman.

 

Nyheter

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.

Panel skapad av gran och polymerer

2019-05-17
Skivor

WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Hållbart fallskydd av kork

Hållbart fallskydd av kork

Corkeen Play är en ny fallskyddsbeläggning från Nordic Surface som är baserad på kork från korkekar och som är naturligt fri från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen.

Friskluftsventil med bullerdämpning

Friskluftsventil med bullerdämpning

Trafikverket behövde en bullerdämpande friskluftventil med hög ljudreduktion och tillräckligt högt flöde när de bullerskyddar bostäder i närheten av bland annat järnvägar. HIAK fick uppdraget att utveckla denna ljuddämpande ventil som nu finns på marknaden.

Flexibel Lekplatslösning

Flexibel Lekplatslösning

CADO har utvecklat en ny typ av lekplatslösning som gör det enkelt att förändra lekplatser och idrottsplatser i takt med att behovet i området förändras. Systemet, vid namn Click & Play, gör det enkelt att byta ut ett lekredskap till ett nytt som förankras i befintligt fundament och underlag. Det gamla lekredskapet kan i sin tur användas på ett annat område.