Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stora skillnader på den nordiska bostadsmarknaden

Nyheter

Stora skillnader på den nordiska bostadsmarknaden

Stora skillnader på den nordiska bostadsmarknaden
Industrifakta spår divergerande utveckling av bostadsbyggandet i de nordiska länderna. I den senaste konjunkturrapporten över den nordiska byggmarknaden presenterar Industrifakta bland annat hur nyproduktionen av bostäder har utvecklats under första kvartalet.

Under årets första månader är det bara i Finland som bostadsbyggandet har vuxit jämfört med samma period i fjol, medan övriga länder redovisar minskade volymer. Sverige och Norge har haft liknande utveckling med höga volymer 2016-2017 och en negativ trend för prisutvecklingen under det senaste året, vilket bidrar till Industrifaktas prognos om att bostadsbyggandet i dessa länder väntas få en negativ rekyl i år. I Finland och Danmark är förutsättningarna annorlunda. I Finland har äntligen den ekonomiska tillväxten tagit fart och konsumentförtroendet är högt i båda länderna. Det är främst i Finland som bostadsbyggandet väntas ta fart i år medan det bedöms plana ut i vårt södra grannland.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg Norden

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.