• Nyheter
  • Stora skillnader i storstadslänens byggmaterialutveckling

Nyheter

Stora skillnader i storstadslänens byggmaterialutveckling

Stora skillnader i storstadslänens byggmaterialutveckling
De tre storstadslänen Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län beräknas tillsammans svara för närmare 55 procent av den totala byggmaterialanvändningen kopplad till påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringar.

Utvecklingen mellan länen skiljer sig dock kraftigt åt. I Stockholms län tyder årstakten i år på en volymminskning med över 30 procent jämfört med förra året. I Skåne pekar utvecklingen hittills i år på en ökning med närmare 15 procent. I Västra Götalands län indikerar takten i investeringarna under kvartal 1-3 i år på en marginell tillväxt jämfört med 2017.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.