Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stora skillnader i kommunernas bostadsbehov

Nyheter

Stora skillnader i kommunernas bostadsbehov

INGEN BILD
Det är landets tio största kommuner som kommer att ha behov av nybyggda bostäder under de närmsta åren, visar en nyutkommen analys.

Industrifakta och Fastighetsvärlden har nyligen presenterat analysen "Bostadssverige". Där görs bedömningen att de samlade behoven av nybyggda bostäder på riksnivå kommer att uppgå till cirka 40 000 lägenheter per år, under peridoen 2008 till 2012. Behoven är starkt koncentrerade till de cirka tio största kommunerna.

Befolkningsstrukturen viktig

I en jämförelse med ett riksgenomsnitt, visar det sig att Malmö under perioden 2001 till 2007 har haft en dubbelt så stor befolkningstillväxt. I analysen pekar man på att det är viktigt att känna till hur strukturen på befolkningsökningen ser ut när bostadsbehovet planeras. Det är även viktigt att ha i åtanke att det finns stora skillnader mellan kommunerna.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/bostadssverige_2009/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.