• Nyheter
  • Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020
När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Under 2020 utvecklades storstadslänen åt olika håll. I Skåne växte investeringarna med 15 procent, medan uppgången i Stockholm var mer modest med 2 procent. I Västra Götaland minskade de däremot med ca 10 procent, vilket sammantaget gjorde att storstadslänens andel av de totala husbyggnadsinvesteringarna minskade till 55 procent. Absolut starkast utveckling redovisades i Mellansverige, där investeringarna ökade med hela 30 procent. Uppgången var bredbaserad och berörde samtliga sektorer.

Värt att lyfta fram är dock både industri och offentliga lokaler, vilka växte med 40-50 procent under 2020 jämfört med 2019. 

Källa: NAVET Analytics, Marknadstrender Bygg

Navet Analytics redaktion
Navet Analytics redaktion

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Bosch Allt-i-ett linjelaser Atino

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.