Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Stora projekt dominerar byggandet

INGEN BILD
Ett fåtal stora projekt för privata lokaler drar upp volymen för byggandet, visar rapport från Industrifakta.

Utvecklingen av första kvartalets byggande av privata och offentliga lokaler visar fortsatt tillväxt efter förra årets ökning med cirka 20 procent, enligt Industrifaktas senaste konjunkturrapport över byggandet. Mätt i årstakt ökade byggandet av industrilokaler med närmare 45 procent och kontor/handel visade en ökning med närmare 75 procent. Det offentliga husbyggandet minskade däremot med cirka 15 procent.
Om man studerar statistiken närmare visar det sig att det starka utfallet för privata lokaler beror på att ett fåtal mycket stora projekt drog upp volymen. Rensat för dessa objekt visar utfallet snarare en negativ utveckling.

Exempel på stora projekt
Ett exempel på större projekt under första kvartalet är Emporia köpcentrum utanför Malmö. Enbart i Stormalmö påbörjades projekt till ett värde av 3 miljarder kronor under första kvartalet. Ikeas varuhus i Uppsala och köpcentrumanläggning i Enköping är andra exempel på dominerande byggprojekt som startade under årets första tre månader. Industrins husbyggande dominerades av två stora projekt inom gruvindustrin där värdet motsvarade en tredjedel av hela rikets industribyggande.

Länk: www.industrifakta.se

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.