Nyheter

Stora planer för köpcentrum

INGEN BILD
Detaljhandeln kommer under året att öka investeringarna i byggandet av nya köpcentrum, enligt en konjunkturrapport från Industrifakta.

Som en följd av den kraftiga lågkonjunkturen och de senaste årens omfattande investeringar, i det närmaste halverades det påbörjade husbyggandet inom detaljhandeln 2009. Utfallet under årets första kvartal pekar emellertid på att volymen kan komma öka kraftigt. Detta redovisas i Industrifaktas senaste konjunkturrapport.

Uppskjutna projekt

Europa har enligt bedömare upplevt den största minskningen av antalet nya kvadratmeter för köpcentrum på femton år. I Sverige har finanskrisen i första hand inneburit att planerade projekt har skjutits på framtiden. 2008 innebar stora problem att få finansiering till planerade projekt samtidigt som omfattande nyetablering och utbyggnad av köpcentrum har ökat konkurrensen i vissa regioner.

Positiv trend

Utfallet för detaljhandelns investeringar i Industrifaktas konjunkturrapport kan vittna om en positiv trend för byggandet det närmaste året. Enligt Handelns Utredningsinstitut (HUI) finns det i nuläget planerade projekt som innebär omkring 850 000 kvadratmeter ny köpcentrumyta.

 

Länk: Industrifakta, Marknadstrender Bygg 

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.