• Nyheter
  • Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler

Nyheter

Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler

Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler
Byggmaterialvärdet för ombyggnadsinvesteringar inom offentlig sektor visar stark tillväxt under första kvartalet i år.

Medan takten för nybyggnadsvolymen visar oförändrad nivå, pekar utfallet för byggmaterial kopplat till ombyggnadsinvesteringar på en drygt 25 procentig ökning i år om takten under första kvartalet håller i sig. De senaste åren har ombyggnadsvolymens andel av bygginvesteringarna stigit. Industrifakta menar att trenden speglar behovet av modernisering och förnyelse i den stora andel av det offentliga lokalbeståndet som nu kommit upp i 40-årsåldern. Behoven inom skolor och förskolor är särskilt stora till följd av tekniska brister, hård förslitning, inflyttning och växande befolkning. Behoven återspeglas tydligt i byggstatistiken påpekar Jens Linderoth, analytiker på Industrifakta.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler & prognoser.

Industrifakta
Industrifakta
Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler
Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.