• Nyheter
  • Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler

Nyheter

Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler

Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler
Byggmaterialvärdet för ombyggnadsinvesteringar inom offentlig sektor visar stark tillväxt under första kvartalet i år.

Medan takten för nybyggnadsvolymen visar oförändrad nivå, pekar utfallet för byggmaterial kopplat till ombyggnadsinvesteringar på en drygt 25 procentig ökning i år om takten under första kvartalet håller i sig. De senaste åren har ombyggnadsvolymens andel av bygginvesteringarna stigit. Industrifakta menar att trenden speglar behovet av modernisering och förnyelse i den stora andel av det offentliga lokalbeståndet som nu kommit upp i 40-årsåldern. Behoven inom skolor och förskolor är särskilt stora till följd av tekniska brister, hård förslitning, inflyttning och växande befolkning. Behoven återspeglas tydligt i byggstatistiken påpekar Jens Linderoth, analytiker på Industrifakta.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler & prognoser.

Industrifakta
Industrifakta
Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler
Stora ombyggnadsbehov i offentliga lokaler

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.