Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stora offentliga projekt får genomslag första halvåret

Nyheter

Stora offentliga projekt får genomslag första halvåret

INGEN BILD
Byggvolymerna ökar inom sektorerna samfärdsel, energi och idrottsanläggningar, visar en konjunkturrapport från Industrifakta.

Enligt industrifaktas senaste konjunkturrapport kan man utläsa vilka sektorer inom offentlig sektor som har ökat under första halvåret jämfört med samma period förra året. Totalt har offentlig byggvolym ökat med 20 procent mot 2009 och det är främst inom sektorerna samfärdsel, energi och idrottsanläggningar som det skett en ökning.

Även sjukhus och vård ökar

Även inom sjukhus och vård är ökningen kraftig. Det är främst tre projekt som har fått genomslag på de offentliga investeringarna och det är nybyggandet av Karolinska sjukhuset samt de två stora idrottsanläggningarna Stockholmsarenan och Nationalarenan. Samtliga projekt ligger i Stockholm.
 

 

 

Källa: Industrifakta AB

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.