Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stora och förändrade bostadsbehov väntar

Nyheter

Stora och förändrade bostadsbehov väntar

INGEN BILD
Upp emot 40 000 nya bostäder per år kommer att behövas fram till 2014, visar en ny rapport från Industrifakta.

Under ett antal år framåt kommer det att behövas upp emot 40 000 nya bostäder per år för att nå rimlig balans på bostadsmarknaden. Det visar Industrifaktas aktuella rapport om byggmarknaden fram till 2014. Det är siffror som även framgår av Boverkets beräkningar.

Under 2009 och 2010 har endast omkring 15 000–18 000 lägenheter påbörjats. Eftersom det redan finns ackumulerade bostadsbehov innebär detta att obalansen på bostadsmarknaden fortsätter att öka i snabb takt.

Bostadsbristen kvar om fem år

Med stor säkerhet kommer flertalet av landets större tillväxtkommuner att ha kvar sin bostadsbrist även om fem år. Detta är troligen, förutom den låga räntenivån, en viktig förklaring till att bostadspriserna fortsätter uppåt. I samband med finanskrisen och konjunkturnedgången 2008 visade sig dessutom de sjunkande priserna endast vara en liten tillfällig nedgång.

Stora omflyttningar väntar

Det kommer innebära en stor omflyttning i beståndet när dagens stora generation fyrtiotalister börjar se sig om efter ett annat boende. Detta kommer dessutom att ske samtidigt som den nästan lika stora gruppen ungdomar, som föddes under babyboomen kring 1990, skall göra entré på bostadsmarknaden.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/byggmarknadsrapport/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.