Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stor import av byggarbetskraft och varor

Nyheter

Stor import av byggarbetskraft och varor

INGEN BILD
Under de senaste årens högkonjunktur har användandet av utländsk arbetskraft ökat kraftigt. Men nu när konjunkturen går neråt kan utvecklingen vända.

Det har skett en ökad internationalisering på byggmarknaden både i produktions- och förvaltningsfasen. Användningen av utländsk arbetskraft och utländska underentreprenörer har ökat kraftigt under de senaste årens högkonjunktur. Det är möjligt att trenden nu vänder i samband med den svalare byggmarknaden och ett lägre kapacitetsutnyttjande. En höjning av lönenivåerna i de nya EU-länderna samt en medveten strategi hos bland annat Polens regering att få byggnadsarbetare att flytta hem för att klara kompetensförsörjningen i landet är andra orsaker som kan vända utvecklingen tillfälligt de kommande två åren.

Varuimporten ökar inom byggandet
Importen av ett trettiotal varugrupper med stor användning i byggandet har ökat med över 60 procent under perioden 2002 till 2007. Störst ökning fanns inom elektronikområdet samt för beslag och färger.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.