Nyheter

Stolparmatur med mjuka former

Stolparmatur med mjuka former
2008-10-29
Annell/Sitecos DL10 är en stolparmatur med lysdioder för underhållsvänlig belysning av utomhusområden, gator, torg och parker.

        
 

Stolparmaturen DL10 har fått futuristisk utformning och är försedd med långlivade lysdioder som kan ändra färg.

 

DL10 har fått en betydligt djärvare utformning än vad som är brukligt för stolparmaturer. Den är försedd med vita högeffektsdioder i 4000 kelvin, som är kombinerade med ett optiskt sofistikerat system av linser och reflektorer. Armaturen uppges uppfylla vägbelysningsnormen DIN EN 13201.


Ljusbild och färger kan varieras

Som ett extra tillval mellan de vita dioderna kan DL10 förses med färgväxlande lysdioder RGB och med Waveguide mikroprismateknik som varierar armaturens utseende och ljusbild. För design och teknik står Siteco.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.