• Nyheter
  • Stoftavskiljare med extra finurliga lösningar

Nyheter

Stoftavskiljare med extra finurliga lösningar

Heylo FT 1200
Heylo FT 1200 är en stoftavskiljare med några extra finurliga lösningar och kan användas i flera utrymmen samtidigt och slanganslutas på både insugs- och utblåssidan. Det utökar användningsområdet till att även omfatta saneringsarbeten med undertryck som förhindrar dammspridning till angränsande utrymmen.

Heylo FT 1200 är en luftrenare som arbetar med filterklass H14 (Hepa), F9 (finfilter) eller aktivt kol som huvudfilter. Maskinen har steglös fläkt och har en luftmängd upp till 3 200 m3/h.
 
Användningsområdet för Heylo FT 1200 kan utökas med påbyggnadskomponenter som slangansluts på både insugs- och utblåssidan, till att även omfatta saneringsarbeten med undertryck som förhindrar dammspridning till angränsande utrymmen. Heylo FT 1200 är lämplig att kombinera med undertryckssystem Heylo DCD.

Genom användandet av förfilter förlängs livslängden avsevärt på  huvudfiltret. Samtliga filter är lätt åtkomliga för rengöring eller byte. Med påbyggnadskomponenter kan maskinen täckas helt vilket förhindrar kontamination vid transport efter avslutat arbete.

En signallampa på manöverpanelen indikerar när huvudfiltret är i behov av rengöring eller byte. Fläktens varvtal (kapacitet) kan anpassas manuellt (vridpotentiometer) efter förutsättningarna som råder i aktuellt objekt. Heylo FT 1200 har stora hjul och körbygel för enkel transport inom arbetsplatsen. Tidräknare som registrerar drifttimmar är standardutrustning.

Modellen har en ljudnivå på min 70dB(A) på 3m avstånd. Skyddsklass IP 41. Höjd/bredd/djup: 1010×460×710 mm. Vikt 48 kg.

Skriven av Harald Holm

Heylo FT 1200 Slanganslutning
Heylo FT 1200 Slanganslutning
Undertryckssystem Heylo DCD 3.0
Undertryckssystem Heylo DCD 3.0

Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

2022-08-19
Badrumsskåp

Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips

Justerskruv som minskar materialspill

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.