Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Stoftavskiljare med extra finurliga lösningar

Nyheter

Stoftavskiljare med extra finurliga lösningar

Heylo FT 1200
Heylo FT 1200 är en stoftavskiljare med några extra finurliga lösningar och kan användas i flera utrymmen samtidigt och slanganslutas på både insugs- och utblåssidan. Det utökar användningsområdet till att även omfatta saneringsarbeten med undertryck som förhindrar dammspridning till angränsande utrymmen.

Heylo FT 1200 är en luftrenare som arbetar med filterklass H14 (Hepa), F9 (finfilter) eller aktivt kol som huvudfilter. Maskinen har steglös fläkt och har en luftmängd upp till 3 200 m3/h.
 
Användningsområdet för Heylo FT 1200 kan utökas med påbyggnadskomponenter som slangansluts på både insugs- och utblåssidan, till att även omfatta saneringsarbeten med undertryck som förhindrar dammspridning till angränsande utrymmen. Heylo FT 1200 är lämplig att kombinera med undertryckssystem Heylo DCD.

Genom användandet av förfilter förlängs livslängden avsevärt på  huvudfiltret. Samtliga filter är lätt åtkomliga för rengöring eller byte. Med påbyggnadskomponenter kan maskinen täckas helt vilket förhindrar kontamination vid transport efter avslutat arbete.

En signallampa på manöverpanelen indikerar när huvudfiltret är i behov av rengöring eller byte. Fläktens varvtal (kapacitet) kan anpassas manuellt (vridpotentiometer) efter förutsättningarna som råder i aktuellt objekt. Heylo FT 1200 har stora hjul och körbygel för enkel transport inom arbetsplatsen. Tidräknare som registrerar drifttimmar är standardutrustning.

Modellen har en ljudnivå på min 70dB(A) på 3m avstånd. Skyddsklass IP 41. Höjd/bredd/djup: 1010×460×710 mm. Vikt 48 kg.

Skriven av Harald Holm

Heylo FT 1200 Slanganslutning
Heylo FT 1200 Slanganslutning
Undertryckssystem Heylo DCD 3.0
Undertryckssystem Heylo DCD 3.0

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.