Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stoftavskiljare med extra finurliga lösningar

Nyheter

Stoftavskiljare med extra finurliga lösningar

Heylo FT 1200
Heylo FT 1200 är en stoftavskiljare med några extra finurliga lösningar och kan användas i flera utrymmen samtidigt och slanganslutas på både insugs- och utblåssidan. Det utökar användningsområdet till att även omfatta saneringsarbeten med undertryck som förhindrar dammspridning till angränsande utrymmen.

Heylo FT 1200 är en luftrenare som arbetar med filterklass H14 (Hepa), F9 (finfilter) eller aktivt kol som huvudfilter. Maskinen har steglös fläkt och har en luftmängd upp till 3 200 m3/h.
 
Användningsområdet för Heylo FT 1200 kan utökas med påbyggnadskomponenter som slangansluts på både insugs- och utblåssidan, till att även omfatta saneringsarbeten med undertryck som förhindrar dammspridning till angränsande utrymmen. Heylo FT 1200 är lämplig att kombinera med undertryckssystem Heylo DCD.

Genom användandet av förfilter förlängs livslängden avsevärt på  huvudfiltret. Samtliga filter är lätt åtkomliga för rengöring eller byte. Med påbyggnadskomponenter kan maskinen täckas helt vilket förhindrar kontamination vid transport efter avslutat arbete.

En signallampa på manöverpanelen indikerar när huvudfiltret är i behov av rengöring eller byte. Fläktens varvtal (kapacitet) kan anpassas manuellt (vridpotentiometer) efter förutsättningarna som råder i aktuellt objekt. Heylo FT 1200 har stora hjul och körbygel för enkel transport inom arbetsplatsen. Tidräknare som registrerar drifttimmar är standardutrustning.

Modellen har en ljudnivå på min 70dB(A) på 3m avstånd. Skyddsklass IP 41. Höjd/bredd/djup: 1010×460×710 mm. Vikt 48 kg.

Skriven av Harald Holm

Heylo FT 1200 Slanganslutning
Heylo FT 1200 Slanganslutning
Undertryckssystem Heylo DCD 3.0
Undertryckssystem Heylo DCD 3.0

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.