Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stöd till energieffektivisering ger effekt på badrumsrenoveringar

Nyheter

Stöd till energieffektivisering ger effekt på badrumsrenoveringar

Stöd till energieffektivisering ger effekt på badrumsrenoveringar. Foto: Harald Holm
Industrifakta beräknar att den totala ombyggnadsvolymen i flerbostadshus ökade med 3 procent under 2016.

Ökningen av ombyggnadsvolymen med tre procent är en något lägre ökningstakt än föregående år. Beräkningen bygger på bedömningar från Industrifaktas panel med 100 större kommunala och privata fastighetsägare samt statistik över påbörjade ombyggnadsprojekt. Enligt panelen bromsar ökningstakten in ytterligare i år till ca 2 procent.

Ombyggnad av kök och badrum fortsätter att dominera projekten och det gäller särskilt för de kommunägda bolagen. Att förnyelse av badrum, stammar och kök prioriteras anser Industrifakta beror på stora tekniska brister och uttjänt material i bostäder från miljonprogrammets dagar, men bör också vara en effekt av det riktade stödet till renovering och energieffektivisering i utsatta bostadsområden.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.