• Nyheter
  • Stöd till energieffektivisering ger effekt på badrumsrenoveringar

Nyheter

Stöd till energieffektivisering ger effekt på badrumsrenoveringar

Stöd till energieffektivisering ger effekt på badrumsrenoveringar
Industrifakta beräknar att den totala ombyggnadsvolymen av flerbostadshus ökade med 3 procent under 2016 jämfört med 2015.

Det var en något lägre ökningstakt jämfört med föregående år. Beräkningen bygger dels på bedömningar från Industrifaktas panel med 100 större kommunala och privata fastighetsägare dels på statistik över påbörjade ombyggnadsprojekt. Enligt Industrifaktas panelföretag bromsar tillväxten in ytterligare i år och landar troligen runt 2 procent. Ombyggnad av kök och badrum fortsätter att dominera projekten och det gäller särskilt hos de kommunägda bostadsbolagen. Att förnyelse av badrum, stammar och kök prioriteras anser Industrifakta bero på stora tekniska brister och uttjänt material i bostäder från miljonprogrammets dagar. Stödet till renovering och energieffektivisering i utsatta bostadsområden bör också ligga bakom de riktade insatserna. Efter ett par år med svagare tillväxt räknar Industrifakta med att ombyggnadsaktiviteten tar större fart igen kring 2019, i samband med att nyproduktionen av flerbostadshus har bromsat in, vilket frigör kapital och resurser till ombyggnadsprojekt.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.