Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stockholm i topp bland storstadslänen

Nyheter

Stockholm i topp bland storstadslänen

INGEN BILD
Stockholm har haft den starkaste utvecklingen av storstadlänen när det gäller husbyggande och underhåll, visar rapport från Industrifakta.

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg var det Stockholms län som hade den starkaste utvecklingen för påbörjade husbyggnadsinvesteringar och löpande underhållskostnader jämfört med övriga storstadslän.

I Stockholms län växte byggandet på bred front. Enstaka projekt inom offentliga lokaler och ett ökat flerbostadshusbyggande slog dock igenom på totalvolymen, som växte med drygt 20 procent.

Västra Götaland ökar
Svagast utveckling bland de tre storstadslänen hade Västra Götalands län med en ökning på drygt 10 procent. De närmaste två åren väntas Västra Götalands påbörjade bygg- och underhållsvolym öka mest bland storstadslänen enligt Industrifaktas prognoser. Tillväxten i Stockholm kommer troligen bara bli marginellt lägre.

Länk: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.