Nyheter

Stegljudsdämpande linoleummatta

Stegljudsdämpande linoleummatta
2008-06-12
Nu lanserar Tarkett linoleummattan Silencio xf, som är avsedd för miljöer med höga krav på stegljudsdämpning.

      
 

Tarkett Silencio fx är en linoleummatta som är avsedd för miljöer med höga krav på stegljudsdämpning.

 

Den nya linoleummattan är avsedd för miljöer med höga krav på stegljudsdämpning. Mattan består av homogent linoleum på en 1,3 millimeter tjock baksida av polyuretanskum, vilket ger 17 decibel stegljudsdämpning.


Linoleummattan finns i två utföranden:
Silencio xf 3,8 millimeter för offentlig miljö finns i 16 färger och Silencio xf 3,3 millimeter för bostäder och lättare offentlig miljö finns i 10 färger.
Mattan är miljömärkt med Svanen.

Silencio xf har ett ytskikt som gör att installationsbehandling inte är nödvändig. Ytan är fläcktålig, enkel att rengöra och behöver inte behandlas med vax eller polish förrän efter lång tid.

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.