Nyheter

Stegljudsdämpande linoleummatta

Stegljudsdämpande linoleummatta
Nu lanserar Tarkett linoleummattan Silencio xf, som är avsedd för miljöer med höga krav på stegljudsdämpning.

      
 

Tarkett Silencio fx är en linoleummatta som är avsedd för miljöer med höga krav på stegljudsdämpning.

 

Den nya linoleummattan är avsedd för miljöer med höga krav på stegljudsdämpning. Mattan består av homogent linoleum på en 1,3 millimeter tjock baksida av polyuretanskum, vilket ger 17 decibel stegljudsdämpning.


Linoleummattan finns i två utföranden:
Silencio xf 3,8 millimeter för offentlig miljö finns i 16 färger och Silencio xf 3,3 millimeter för bostäder och lättare offentlig miljö finns i 10 färger.
Mattan är miljömärkt med Svanen.

Silencio xf har ett ytskikt som gör att installationsbehandling inte är nödvändig. Ytan är fläcktålig, enkel att rengöra och behöver inte behandlas med vax eller polish förrän efter lång tid.

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.