Nyheter

Stegar med förbättrad säkerhet

Nytt utbud av stegar med förbättrad säkerhet
2021-03-08
För att bemöta aktuella europeiska standarder har WIBE Ladders tagit fram ett nytt sortiment av anliggande stegar med tydlig säkerhetsprofilering. PROF+ stegarna är anpassade för arbete i tuffa miljöer och för alla typer av väderlekar.

Enligt nya europeiska standarder måste en steges bas breddas för att minimera de olyckor som är vanligt förekommande, när stegen faller åt sidan eller att basen glider ut från väggen. För att underlätta användande av stegar på ojämna underlag är PROF+ sortimentet kompletterat med både säkerhetsben och nivåutjämningsben som standard för att motverka risken för dessa olyckor. Nivåutjämningsbenen är justerbara upp till 200 mm och gör det möjligt att räta upp stegen på lutande och ojämna underlag. De europeiska reglerna gäller alla stegar som är längre än 3 meter. 

PROF+ stegarna är baserade på WIBES tidigare BOX-profil i aluminium med kraftiga infästningar. De är extra breda för bättre komfort och stegpinnarna har även dubbelriktat halkskydd. För extra säkerhet är stegarna också utrustade med automatisk låsning. Samtliga stegar är förberedda för kombiläge och användning som fristående stege.  PROF+ finns som anliggande enkelstege och som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder mellan 3 och 10 meter. För alla stegar som är längre än 3 meter medföljer nu också stegfot som standard. 

WIBE Ladders är ett varumärke som ingår i Hultafors Group AB. Mer information om stegarna i PROF+ sortimentet finns här.


Skriven av Jenny Öhlund

Inkluderad stegfot som standard
Inkluderad stegfot som standard
Säkerhetsben ger stabilitet i flera riktningar
Säkerhetsben ger stabilitet i flera riktningar
Förbättrad säkerhet för ojämna underlag
Förbättrad säkerhet för ojämna underlag

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Byggmarknaden i Norden visade på stor motståndskraft

Trots sämre konjunktur med minskad BNP och svagare utveckling av bruttoinvesteringarna i de nordiska länderna, visade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på motståndskraft och i flera länder växte de till och med under 2020, det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Norden.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Bosch Allt-i-ett linjelaser Atino

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

Högsäsong för hemma-fixare

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.