Nyheter

Stegar med förbättrad säkerhet

Nytt utbud av stegar med förbättrad säkerhet
2021-03-08
För att bemöta aktuella europeiska standarder har WIBE Ladders tagit fram ett nytt sortiment av anliggande stegar med tydlig säkerhetsprofilering. PROF+ stegarna är anpassade för arbete i tuffa miljöer och för alla typer av väderlekar.

Enligt nya europeiska standarder måste en steges bas breddas för att minimera de olyckor som är vanligt förekommande, när stegen faller åt sidan eller att basen glider ut från väggen. För att underlätta användande av stegar på ojämna underlag är PROF+ sortimentet kompletterat med både säkerhetsben och nivåutjämningsben som standard för att motverka risken för dessa olyckor. Nivåutjämningsbenen är justerbara upp till 200 mm och gör det möjligt att räta upp stegen på lutande och ojämna underlag. De europeiska reglerna gäller alla stegar som är längre än 3 meter. 

PROF+ stegarna är baserade på WIBES tidigare BOX-profil i aluminium med kraftiga infästningar. De är extra breda för bättre komfort och stegpinnarna har även dubbelriktat halkskydd. För extra säkerhet är stegarna också utrustade med automatisk låsning. Samtliga stegar är förberedda för kombiläge och användning som fristående stege.  PROF+ finns som anliggande enkelstege och som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder mellan 3 och 10 meter. För alla stegar som är längre än 3 meter medföljer nu också stegfot som standard. 

WIBE Ladders är ett varumärke som ingår i Hultafors Group AB. Mer information om stegarna i PROF+ sortimentet finns här.


Skriven av Jenny Öhlund

Inkluderad stegfot som standard
Inkluderad stegfot som standard
Säkerhetsben ger stabilitet i flera riktningar
Säkerhetsben ger stabilitet i flera riktningar
Förbättrad säkerhet för ojämna underlag
Förbättrad säkerhet för ojämna underlag

Nyheter

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.

Takarmatur NatureConnect härmar dagsljus på sjukhus

Takarmatur som härmar dagsljus

Belysningsföretaget Signifys produkt NatureConnect ser ut som ett vanligt takfönster men är en takarmatur vars LED-spektra påminner om naturligt dagsljus och som efterliknar solens dygnsrytm för att hjälpa människor som vistas i inomhusmiljöer att känna sig aktiva under dagen och vila bra på natten. Ljusarmaturen skapar en känsla av rymd och kan installeras i miljöer som vanligtvis inte får naturligt dagsljus som exempelvis butiker, kontor, konferenslokaler, vårdboenden och sjukhus.

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

LocStone kantstensförankring ställs direkt på asfaltjusteringen

Kantstensförankring utan betong

Det svenska innovationsföretaget Locstone har tagit fram en patenterad konstruktion som förankrar kantstenarna i körbanans beläggning vilket gör att man slipper traditionellt mothåll av klimatbelastande betong. Locstone räknar med en besparing på upp till 28 kg CO2* per meter och cirka 10 cm granit per sten eftersom de inte behöver grävas ner och motgjutas utan ställs direkt på asfaltjusteringen.