Nyheter

Stegar med förbättrad säkerhet

Nytt utbud av stegar med förbättrad säkerhet
2021-03-08
För att bemöta aktuella europeiska standarder har WIBE Ladders tagit fram ett nytt sortiment av anliggande stegar med tydlig säkerhetsprofilering. PROF+ stegarna är anpassade för arbete i tuffa miljöer och för alla typer av väderlekar.

Enligt nya europeiska standarder måste en steges bas breddas för att minimera de olyckor som är vanligt förekommande, när stegen faller åt sidan eller att basen glider ut från väggen. För att underlätta användande av stegar på ojämna underlag är PROF+ sortimentet kompletterat med både säkerhetsben och nivåutjämningsben som standard för att motverka risken för dessa olyckor. Nivåutjämningsbenen är justerbara upp till 200 mm och gör det möjligt att räta upp stegen på lutande och ojämna underlag. De europeiska reglerna gäller alla stegar som är längre än 3 meter. 

PROF+ stegarna är baserade på WIBES tidigare BOX-profil i aluminium med kraftiga infästningar. De är extra breda för bättre komfort och stegpinnarna har även dubbelriktat halkskydd. För extra säkerhet är stegarna också utrustade med automatisk låsning. Samtliga stegar är förberedda för kombiläge och användning som fristående stege.  PROF+ finns som anliggande enkelstege och som 2- och 3-delad utskjutsstege i längder mellan 3 och 10 meter. För alla stegar som är längre än 3 meter medföljer nu också stegfot som standard. 

WIBE Ladders är ett varumärke som ingår i Hultafors Group AB. Mer information om stegarna i PROF+ sortimentet finns här.


Skriven av Jenny Öhlund

Inkluderad stegfot som standard
Inkluderad stegfot som standard
Säkerhetsben ger stabilitet i flera riktningar
Säkerhetsben ger stabilitet i flera riktningar
Förbättrad säkerhet för ojämna underlag
Förbättrad säkerhet för ojämna underlag

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.