Nyheter

Starta dagen med Flower shower

Starta dagen med Flower shower
QMS Produktion AB lanserar takduschen Clearshower, som är av klar akrylplast och har en annorlunda utformning.

    
 Clearshower är en stor designdusch av akrylplast. Förutom modellen Flower, som visas på bilden, finns modellerna Square och Circle, med utseende som namnen antyder.

 
Den nya takduschen Clearshower är tillverkad av transparent akrylplast med fokus på en annorlunda design. Den finns i tre olika utföranden: Flower, Circle och Square. De olika modellerna har en diameter mellan 310 och 370 millimeter och uppges vara bland de största duscharna på marknaden. Duschen är utformad för att vatten och luft ska blandas i munstycket och ge en känsla av mjuka droppar.
– Duschens storlek tillsammans med de luftinblandade, mjuka vattendropparna ger en extra behaglig duschupplevelse, säger Karl af Schultén på QMS Produktion.

Förbrukar lite vatten

Duschens vattenförbrukning är i normalläget 18 liter per minut, och om man ställer den i sparläge minskar den till 15 liter per minut.
– Det här innebär att duschen förbrukar cirka 25 procent mindre vatten än jämförbara konkurrenter, säger Karl af Schultén.

Inget vatten blir stående

Duschmunstycket är utrustat med ett avrinningssystem som ska se till att inget vatten blir stående kvar efter användningen. Genom att luta på duschen, som sitter på en kulled, släpps allt vatten ut. På så vis ska det heller inte kunna bli några kalkansamlingar i duschmunstycket.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.