Nyheter

Starta dagen med Flower shower

Starta dagen med Flower shower
QMS Produktion AB lanserar takduschen Clearshower, som är av klar akrylplast och har en annorlunda utformning.

    
 Clearshower är en stor designdusch av akrylplast. Förutom modellen Flower, som visas på bilden, finns modellerna Square och Circle, med utseende som namnen antyder.

 
Den nya takduschen Clearshower är tillverkad av transparent akrylplast med fokus på en annorlunda design. Den finns i tre olika utföranden: Flower, Circle och Square. De olika modellerna har en diameter mellan 310 och 370 millimeter och uppges vara bland de största duscharna på marknaden. Duschen är utformad för att vatten och luft ska blandas i munstycket och ge en känsla av mjuka droppar.
– Duschens storlek tillsammans med de luftinblandade, mjuka vattendropparna ger en extra behaglig duschupplevelse, säger Karl af Schultén på QMS Produktion.

Förbrukar lite vatten

Duschens vattenförbrukning är i normalläget 18 liter per minut, och om man ställer den i sparläge minskar den till 15 liter per minut.
– Det här innebär att duschen förbrukar cirka 25 procent mindre vatten än jämförbara konkurrenter, säger Karl af Schultén.

Inget vatten blir stående

Duschmunstycket är utrustat med ett avrinningssystem som ska se till att inget vatten blir stående kvar efter användningen. Genom att luta på duschen, som sitter på en kulled, släpps allt vatten ut. På så vis ska det heller inte kunna bli några kalkansamlingar i duschmunstycket.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.