Nyheter

Starta dagen med Flower shower

Starta dagen med Flower shower
QMS Produktion AB lanserar takduschen Clearshower, som är av klar akrylplast och har en annorlunda utformning.

    
 Clearshower är en stor designdusch av akrylplast. Förutom modellen Flower, som visas på bilden, finns modellerna Square och Circle, med utseende som namnen antyder.

 
Den nya takduschen Clearshower är tillverkad av transparent akrylplast med fokus på en annorlunda design. Den finns i tre olika utföranden: Flower, Circle och Square. De olika modellerna har en diameter mellan 310 och 370 millimeter och uppges vara bland de största duscharna på marknaden. Duschen är utformad för att vatten och luft ska blandas i munstycket och ge en känsla av mjuka droppar.
– Duschens storlek tillsammans med de luftinblandade, mjuka vattendropparna ger en extra behaglig duschupplevelse, säger Karl af Schultén på QMS Produktion.

Förbrukar lite vatten

Duschens vattenförbrukning är i normalläget 18 liter per minut, och om man ställer den i sparläge minskar den till 15 liter per minut.
– Det här innebär att duschen förbrukar cirka 25 procent mindre vatten än jämförbara konkurrenter, säger Karl af Schultén.

Inget vatten blir stående

Duschmunstycket är utrustat med ett avrinningssystem som ska se till att inget vatten blir stående kvar efter användningen. Genom att luta på duschen, som sitter på en kulled, släpps allt vatten ut. På så vis ska det heller inte kunna bli några kalkansamlingar i duschmunstycket.

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.