• Nyheter
  • Starkt år för maskinentreprenörerna – men framtiden är osäker

Nyheter

Starkt år för maskinentreprenörerna – men framtiden är osäker

Starkt år för maskinentreprenörerna – men framtiden är osäker
2021 har varit ett mycket bra år för maskinentreprenörerna, det visar Navet Analytics decemberrapport som görs på uppdrag av branschorganisationen Maskinentreprenörerna. Läget i branschen mäts med MEKO, maskinentreprenörernas konfidensindikator.

I november hade indikatorn utvecklats positivt både jämfört med november 2019 och 2020, vilket speglar en positiv anda i branschen. Företagen är dock osäkra på hur utvecklingen kommer att se ut framöver.

Företagandet är beroende av långsiktigt stabila villkor och just nu saknas detta. Trots det positiva resultatet brottas företagen med flera utmaningar: stigande bränslepriser, svårigheter att rekrytera samt osäkerhet kring cementförsörjningen. Det leder till en försiktighet när företagen blickar framåt. 

Källa: NAVET Analytics

NAVET Analytics redaktion
NAVET Analytics redaktion

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.