Nyheter

Starkaste tillväxten i Norden

INGEN BILD
Sverige hade Nordens starkaste tillväxt inom husbyggandet under 2010, visar en konjunkturrapport från Industrifakta.

Under 2010 hade Sverige hög tillväxt för påbörjade husbyggnadsinvesteringar. Med en ökning på över 30 procent var den starkast i Norden.

Norge och Finlands ökning hamnade under 10 procent, medan Danmarks husbyggande sjönk något. Enligt prognoserna är det Sverige och Norge som får den starkaste tillväxten i år och nästa år. Något som innebär ett genomsnitt på 4-5 procent per år.

Uppgifterna kommer från Industrifaktas nyligen presenterade konjunkturrapport om byggandet i de nordiska länderna.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.