Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Stark tillväxt för husbyggandet

INGEN BILD
I Industrifaktas kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg i december kan man utläsa en fortsatt stark ökning för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna i år.

Ökningen fortsätter på bred front och berör både privata och offentliga lokaler samt bostadsbyggandet. De samlade husbyggnadsinvesteringarna uppgick under de första tre kvartalen i år till knappt 99 miljarder kronor.

Ökad takt i prognos
Under helåret 2009 påbörjades projekt till ett värde av 97 miljarder, vilket innebär att årstakten för kvartal 1–3 i år pekar på en tillväxt med 35 procent. Takten överstiger Industrifaktas tidigare prognos för helåret 2010 på knappt 25 procent.

 

Länk: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.