Nyheter

Stark reparationstejp

Stark reparationstejp
2016-08-08
RaptorWrap är en vattenaktiverad tejp som ger en mycket stark, permanent lagning av trasiga rör, vattenledningar, trasiga verktyg eller annan utrustning som behöver en stark och hållbar lagning. Tejpen är lättanvänd och härdar till stark lagning på några minuter.

RaptorWrap är en reparationstejp som kan användas till att laga verktyg och utrustning, trasiga vattenrör. Tejpen är tillverkad av fiberglas i kombination med en högteknologisk och vattenaktiverande gel.

Tejpen ger en permanent lagning och kan inte tas bort i efterhand när den är härdad.

Tejpen är lätt att använda och kan skäras till i mindre remsor vid behov. Vid applicering tvättas ytan som ska lagas och tejpen blöt i rumstempererat vatten i fem sekunder. Därefter avlägsnas överflödigt vatten och tre till fem lager tejp appliceras hårt. Tejpen börjar härda efter några minuter och är genomhärdad efter ca 15 minuter. Överbliven tejp från rullen kan inte sparas eftersom hela rullen börjar härda av luftfuktigheten. Eftersom tejpen är mycket klibbig medföljer handskar för att undvika lim på händer vid användning.

Reparationstejpen kan användas på rör som står under vattentryck och klarar ett vattentryck på 150 Psi, även på dricksvattenledningar eftersom den inte medför några hälso- eller miljörisker.

Draghållfasthet: mer än 3000 MPa.

Härdad tejp klarar temperaturintervall på -45 °C upp till +150 ° C samt har hög motståndskraft mot eld.

Tejpen kan både slipas och målas.

Här kan du läsa mer om reparationstejpen RaptorWrap.

Skriven av Anna Göth

RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.