Nyheter

Stark reparationstejp

Stark reparationstejp
2016-08-08
RaptorWrap är en vattenaktiverad tejp som ger en mycket stark, permanent lagning av trasiga rör, vattenledningar, trasiga verktyg eller annan utrustning som behöver en stark och hållbar lagning. Tejpen är lättanvänd och härdar till stark lagning på några minuter.

RaptorWrap är en reparationstejp som kan användas till att laga verktyg och utrustning, trasiga vattenrör. Tejpen är tillverkad av fiberglas i kombination med en högteknologisk och vattenaktiverande gel.

Tejpen ger en permanent lagning och kan inte tas bort i efterhand när den är härdad.

Tejpen är lätt att använda och kan skäras till i mindre remsor vid behov. Vid applicering tvättas ytan som ska lagas och tejpen blöt i rumstempererat vatten i fem sekunder. Därefter avlägsnas överflödigt vatten och tre till fem lager tejp appliceras hårt. Tejpen börjar härda efter några minuter och är genomhärdad efter ca 15 minuter. Överbliven tejp från rullen kan inte sparas eftersom hela rullen börjar härda av luftfuktigheten. Eftersom tejpen är mycket klibbig medföljer handskar för att undvika lim på händer vid användning.

Reparationstejpen kan användas på rör som står under vattentryck och klarar ett vattentryck på 150 Psi, även på dricksvattenledningar eftersom den inte medför några hälso- eller miljörisker.

Draghållfasthet: mer än 3000 MPa.

Härdad tejp klarar temperaturintervall på -45 °C upp till +150 ° C samt har hög motståndskraft mot eld.

Tejpen kan både slipas och målas.

Här kan du läsa mer om reparationstejpen RaptorWrap.

Skriven av Anna Göth

RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.