Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Stark reparationstejp

Stark reparationstejp
2016-08-08
RaptorWrap är en vattenaktiverad tejp som ger en mycket stark, permanent lagning av trasiga rör, vattenledningar, trasiga verktyg eller annan utrustning som behöver en stark och hållbar lagning. Tejpen är lättanvänd och härdar till stark lagning på några minuter.

RaptorWrap är en reparationstejp som kan användas till att laga verktyg och utrustning, trasiga vattenrör. Tejpen är tillverkad av fiberglas i kombination med en högteknologisk och vattenaktiverande gel.

Tejpen ger en permanent lagning och kan inte tas bort i efterhand när den är härdad.

Tejpen är lätt att använda och kan skäras till i mindre remsor vid behov. Vid applicering tvättas ytan som ska lagas och tejpen blöt i rumstempererat vatten i fem sekunder. Därefter avlägsnas överflödigt vatten och tre till fem lager tejp appliceras hårt. Tejpen börjar härda efter några minuter och är genomhärdad efter ca 15 minuter. Överbliven tejp från rullen kan inte sparas eftersom hela rullen börjar härda av luftfuktigheten. Eftersom tejpen är mycket klibbig medföljer handskar för att undvika lim på händer vid användning.

Reparationstejpen kan användas på rör som står under vattentryck och klarar ett vattentryck på 150 Psi, även på dricksvattenledningar eftersom den inte medför några hälso- eller miljörisker.

Draghållfasthet: mer än 3000 MPa.

Härdad tejp klarar temperaturintervall på -45 °C upp till +150 ° C samt har hög motståndskraft mot eld.

Tejpen kan både slipas och målas.

Här kan du läsa mer om reparationstejpen RaptorWrap.

Skriven av Anna Göth

RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.