Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Stark reparationstejp

Stark reparationstejp
2016-08-08
RaptorWrap är en vattenaktiverad tejp som ger en mycket stark, permanent lagning av trasiga rör, vattenledningar, trasiga verktyg eller annan utrustning som behöver en stark och hållbar lagning. Tejpen är lättanvänd och härdar till stark lagning på några minuter.

RaptorWrap är en reparationstejp som kan användas till att laga verktyg och utrustning, trasiga vattenrör. Tejpen är tillverkad av fiberglas i kombination med en högteknologisk och vattenaktiverande gel.

Tejpen ger en permanent lagning och kan inte tas bort i efterhand när den är härdad.

Tejpen är lätt att använda och kan skäras till i mindre remsor vid behov. Vid applicering tvättas ytan som ska lagas och tejpen blöt i rumstempererat vatten i fem sekunder. Därefter avlägsnas överflödigt vatten och tre till fem lager tejp appliceras hårt. Tejpen börjar härda efter några minuter och är genomhärdad efter ca 15 minuter. Överbliven tejp från rullen kan inte sparas eftersom hela rullen börjar härda av luftfuktigheten. Eftersom tejpen är mycket klibbig medföljer handskar för att undvika lim på händer vid användning.

Reparationstejpen kan användas på rör som står under vattentryck och klarar ett vattentryck på 150 Psi, även på dricksvattenledningar eftersom den inte medför några hälso- eller miljörisker.

Draghållfasthet: mer än 3000 MPa.

Härdad tejp klarar temperaturintervall på -45 °C upp till +150 ° C samt har hög motståndskraft mot eld.

Tejpen kan både slipas och målas.

Här kan du läsa mer om reparationstejpen RaptorWrap.

Skriven av Anna Göth

RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap
RaptorWrap

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.