Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stark efterfrågan på hantverkare, installatörer och teknikföretag

Nyheter

Stark efterfrågan på hantverkare, installatörer och teknikföretag

INGEN BILD
Behov av upprustning och minskad energianvändning ger ökad efterfrågan på hantverks- och installationsarbeten.

Att minska energianvändningen och rusta upp de cirka 850 000 lägenheterna och 475 000 småhusen från rekordåren väntas leda till stabil efterfrågan på hantverks- och installationsarbeten under den kommande femårsperioden. Det konstaterar Industrifakta i sin senaste kartläggning om byggvarumarknaden i ett femårsperspektiv.

 

Fokus på befintligt byggnadsbestånd

Det befintliga byggnadsbeståndet är på mer än 700 miljoner kvadratmeter medan nyproduktionen under perioden väntas bli 6–7 miljoner kvadratmeter. Därmed råder det ingen tvekan om var fokus måste ligga för att klara de uppsatta klimatkraven.

Högre krav på kompetens

Det betyder ökade kapacitetsbehov inom hantverk och installationer, men också högre krav på kompetens hos hantverks- och teknikföretag. Fastighetsägarna efterfrågar leverantörer med bred kompetens, som kan ta totalansvar och föreslå optimala tekniska lösningar inom ramen för en begränsad budget.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/byggmarknadsrapport/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.