Nyheter

Stämjärn och kniv i ett

Stämjärn och kniv i ett
Med Bahcos nya stämjärnskniv ska man bara behöva ett enda verktyg för att göra de jobb som normalt kräver både kniv och stämjärn.

     
 

Bahco lanserar en ny stämjärnskniv som ska fungera som ett mångsidigt verktyg för träbearbetning. Man kan använda den både som kniv och stämjärn, men även som färgskrapa.

Bahco lanserar en ny stämjärnskniv som är utvecklad från företagets stämjärn. Verktyget består i princip av ett stämjärn med ena långkanten slipad som en kniv. Därmed ska man få ett mångsidigt verktyg som kan användas som kniv och stämjärn, men även som färgskrapa.

Tål slag från hammare

Både handtagtet och knivbladets ovansida är utformade för att tåla slag med en hammare. Det helsmidda och härdade bladet har en 25 millimeter bred stämjärnsspets och ska enligt företaget klara även grövre träbearbetning.

Hölster med knappfäste

Stämjärnskniven levereras i ett hölster med knappfäste som ska skydda både användare och kniv, samtidigt som den blir låttåtkomlig. Kniven är försedd med ett slintskydd som även ska fungera som stöd när man behöver ta i extra mycket.

 

 

 

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.