Nyheter

Stämjärn och kniv i ett

Stämjärn och kniv i ett
Med Bahcos nya stämjärnskniv ska man bara behöva ett enda verktyg för att göra de jobb som normalt kräver både kniv och stämjärn.

     
 

Bahco lanserar en ny stämjärnskniv som ska fungera som ett mångsidigt verktyg för träbearbetning. Man kan använda den både som kniv och stämjärn, men även som färgskrapa.

Bahco lanserar en ny stämjärnskniv som är utvecklad från företagets stämjärn. Verktyget består i princip av ett stämjärn med ena långkanten slipad som en kniv. Därmed ska man få ett mångsidigt verktyg som kan användas som kniv och stämjärn, men även som färgskrapa.

Tål slag från hammare

Både handtagtet och knivbladets ovansida är utformade för att tåla slag med en hammare. Det helsmidda och härdade bladet har en 25 millimeter bred stämjärnsspets och ska enligt företaget klara även grövre träbearbetning.

Hölster med knappfäste

Stämjärnskniven levereras i ett hölster med knappfäste som ska skydda både användare och kniv, samtidigt som den blir låttåtkomlig. Kniven är försedd med ett slintskydd som även ska fungera som stöd när man behöver ta i extra mycket.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.