Nyheter

Stålsaxar i ny design

Stålsaxar i ny design
Trevi Benne presenterar nydesignade stålsaxar som tagits fram för att klippa skrot, profiler och metallkonstruktioner i den större storleksskalan. Hårdare miljölagar och återvinningskrav i både Sverige och utomlands, gör det viktigt för rivningsbranschen att ta vara på så mycket järn och skrot som möjligt på arbetsplatserna.

Enligt företaget är en av de viktigaste förbättringarna ett nytt effektivt riktningssystem med guidepuckar som gör att rörlig käft och skärstål centreras vid varje klipp. Dessutom är huvudaxeln och bussningarna större än tidigare modell för att klara högre moment. Stålsaxen har även förbättrad klipprestanda på klippstål/knivar och extra slitskydd på den fasta käften, ovanpå sidorna och framtill.

CS 160RS har en vikt på 15 500 kg, en längd på över 5 meter, en käftöppning på 1100 mm och en klippkraft på över 1300 ton. Den passar till bärarmaskiner på 80 – 225 ton. CS stålsaxar finns i totalt 13 storlekar från 300 kg upp till 19160 kg.

Modellen Marilyn CS 160RS har sålts till företaget Francisco Mata SA i Spanien för att bland annat klippa upp fartyg för skrotning. I en av deras fyra anläggningar ska den nya ”monstersaxen” CS 160RS arbeta med demolering och fullständig isärtagning av stora fartyg, profiler av betydande storlek och metallkonstruktioner med betydande tjocklek, som ska klippas ner och skickas till smältverk. 

Skriven av Malena Beijer Mörck

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.