• Nyheter
  • Ställbar kil ska förenkla golvläggningen

Nyheter

Ställbar kil ska förenkla golvläggningen

Ställbar kil ska förenkla golvläggningen
Från Uni-idé produkter AB i Karlstad kommer en ställbar golvkil som ska förenkla läggningen av parkett- och laminatgolv.

        
 Den ställbara golvkilen Kiletta ska ge enklare läggning av flytande golv. Med hjälp av en skruv kan avståndet mellan vägg och golv kan ställas in steglöst.
Den ställbara golvkilen, Kiletta, är avsedd att användas vid läggning av flytande parkett- och laminatgolv. Med hjälp av en skruv kan man ställa in önskat avstånd mellan golv och vägg, i ett intervall mellan 6 och 20 millimeter. Golvkilen är utformad för att fungera även om väggskivorna inte riktigt når ner till golvet. För att öka hållbarheten sitter ställskruven ingjuten i en gänghylsa. Golvkilen finns i två olika utföranden, av plast eller metall.

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.