Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Stadigt sjunkande lägenhetsstorlek sedan 2010

Nyheter

Stadigt sjunkande lägenhetsstorlek sedan 2010

Stadigt sjunkande lägenhetsstorlek sedan 2010
Lägenhetsstorleken har minskat med 20 procent på 10 år

Den genomsnittliga lägenhetsstorleken i nybyggda hyresrätter uppgick 2018 till 60 kvm. Det kan jämföras med den genomsnittliga storleken på lägenheter med bostadsrätt, vars storlek samma år uppgick till 68 kvm. Sedan 2000 har genomsnittsstorleken för både hyresrätter och bostadsrätter minskat med vardera 20 procent och utvecklingen under perioden har följts åt mellan de två upplåtelseformerna. Åren efter IT-kraschen 2000 föll storleken under flera år, men steg sedan under perioden 2005-2010. Efter 2010 har genomsnittsytorna emellertid sjunkit stadigt till dagens nivå.
Källa SCB, NAVET Analytics

Navet Analytics
Navet Analytics

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.